//Eger iskolái
eger-varos

Eger iskolái

Egerben számos oktatási intézmény található, köztük több általános iskola és természetesen gimnáziumban sincs hiány. A városban ugyanúgy működik waldorf iskola, de az egyetemnek is tartanak fent egy gyakorló központot. De vajon milyen egyéb lehetőségük van a fiataloknak? Ebből a cikkből minden kiderül!

Egri Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Az Egri Waldorf Általános Iskolában lehetőség van alapfokú táncművészeti, zeneművészeti, szín- és bábművészeti ágon is tanulni. Alsó tagozaton a gyerkőcök részt vehetnek nevelés-oktatáson, de akár képző- és iparművészeti ágon is tanulmányokat folytatni.

Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános Iskola, Közép-, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet

Az iskola rendkívül komplex, hiszen itt lehetőséget adnak szaktanácsadásra, logopédiai ellátásra, gyógytestnevelésre, de még nevelés-oktatásra is egyaránt. Az itt gyakorló egyetemisták részt vesznek a tantárgygondozásban, az alapfokú művészeti oktatásban, a pedagógiai értékelésben, a tanulmányi, sport-, illetve tehetséggondozó versenyek szervezésében is. Az intézményben négy és hat évfolyamos gimnáziumi részen tanulhatnak tovább az itt okosodó gyermekek.

Balassi Bálint Általános Iskola

Az intézmény két éve ünnepelte a 40. évfordulóját. Az iskolában 24 teremben folyik tanulás, amelyek a rendkívül gyorsan fejlődő Felsővárosban található épületben helyezkednek el. Az épület az évek során számos kiemelkedő városi vetélkedőnek, emlékműsornak és megemlékezésnek adott otthont. A diákönkormányzat felel a szabadidős foglalkozásokért, így minden évben megrendezésre kerülnek az alábbi események:

  • Jégfarsang és jelmezes farsang
  • Halloween
  • Mikulás napi játszóház
  • Húsvéti játszóház
  • Nyári tábor
  • Erdei iskola

Ezeknek köszönhetően az itt tanulók sosem unatkoznak. Ezek mellett ráadásul több kiállítás is nyílt már meg az épületben.

Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium

A Pásztorvölgyi suli egy dinamikusan fejlődő, családias és barátságos hely, ahol a gyermekek és a tanárok is szívesen töltik a mindennapjaikat. Fontos számukra a hagyományteremtés, egymás megbecsülése és az együttműködés. Itt olyan tanulókat oktatnak, akik szeretik és védik a természetet, az erdőt, szeretnek kreatív foglalkozásokon részt venni, nem utolsó sorban pedig gyakorlatiasak. Vezérelvük, hogy nem tantárgyakat, hanem diákokat oktatnak. Tisztában vannak a társadalmi felelősségvállalással, hiszen a jövő nemzedékéről gondoskodnak a hét öt napján.

Eventus Művészeti Iskola

Az intézmény 1991-ben nyitotta meg kapuit, akkor még felnőttképzésre szakosodva. Később ösztönözték az iskolát, hogy létrehozzon egy művészeti tagozatot. Ennek köszönhetően elsőként grafikus képzés került bevezetésre. Azóta már lehetőség van mozgógép- és animációkészítő, illetve fotográfus képzésen is részt venni.

Összegezve

Eger felhozatala az iskolák területén tehát rendkívül széles. Több általános és középiskola is található a városban, így a kisdiákoknak lehetőségük van többféle oktatásban is részt venni. A különleges igényeknek is igyekeznek megfelelni, így tanulhatunk művészeti suliban, de waldorf általános iskolában is.